Tv i höst!!







I våras spelade vi ju in ett repotage med Anaconda(precis innan meverkandet i Talang 2008) och har fått veta idag att det kommer att sändas den 3 december!!!!

För er som följer idol så kanske ni la märke till Idolerna nya koreograf. Vad ska man säga:P en gammal arbetskollega till mig och GOa ifrån Talang. Hehe nämen skämt å sido. satt och tyckte jag kände igen honom så mycket men kom sedan på vem killen var och han hjälpte mig och GOa på samma sätt fast då i ett annat program på Tv 4.

Japp men då var det dags att gå och lägga sig för en dag imorn också!!


Bildresumé från fredagskvällen!




En ny produkt slank ner i shoppingkorgen!

Nu har jag testat den åt dig!!

Gogreen har ju kommit med en ny smak på soyghurt den, Jordgubb! Jag brukar inte tycka om produkter smaksatta med jordgubbar, tycker det brukar få så "falsk" smak. Men den här var god faktiskt!! 4/5 toasters. Fast blåbär är ju godare såklart. Men det här är iaf ett väldigt bra alternativ till youghurt, kanske för den mjölkintolerante om man inte är vegan!


TRY IT!


inte klockan sex nästa gång eller resorb kanske?!

ÅÅÅÅÅHHHHHHH! Att vara bakis suger. Det är resorb som gäller alltså, vi MÅSTE införskaffa oss det för att överleva det hårda partylivet här i Götet. Men varför måste vi festa till 6 varje gång då?!?!? Jag fattar inte men det bara blir så. Det bara blir gratis allting på samma sätt också. Jag har blivit en fena på att slinka förbi inträdes kön och det känns bra! Så jag ska fortsätta med det.......

Ja inte mycket har det blivit gjort idag...jag tror jag har suttit här i 4 timmar nu och fixat allt onödigt som går att fixa på en dator! Jag ska gå å handla snart, å jag ska städa, å jag ska laga mat inför nästa vecka å jag skulle åkt å tränat. Men nej! Jag sitter här ett tag till tror jag:D

Igår så var jag och GOa och tävlade faktiskt! Vi kom trea av 15 hundar och är nu uppflyttade i klass III. Jag ska nog inte gå in på det alltför nogrant för det är inga hundmänniskor som läser här va haha?! Men det handlar om lydnad och mer kan ni ju läsa om ni vill på min hemsidas blogg, www.freewebs.com/goisen.

Jag mailade till Cajsa ifrån gamla klassens pappa häromdagen också. Han är ju nämligen chef på ungdomsdelen på UR. Jag spelade ju in ett repotage med Anaconda i våras och undrar när i höst som programet kommer...men inget svar än!

Ja juste gårkvällen bravader..... Jag kom hem ifrån jobbet och tävlingen vid 11 då var Ylva startklar och jag hade väl inte annat val än att switcha om lite och haka på. Vi drog till vasaplatsen och något billigt förkrök där vi mötte upp BKgänget. Sedan vidare till Avenyn och Keybar med drinkar å dans. Nej kvällen här slutar inte som ni är vana vid vid 3 utan då dra man vidare till Park Lane som har öppet till 5 och igår var det queerkväll där. Helt galet! Å jag hittade ett ragg som inte kunde le och kom ifrån Borlänge utan framtidsdrömmar så jag lämnade över till Ylva för att se om hon kunde omvandla människan medans jag besökte damrummet. Men nej! Så vi lämnade honom och gick till BK. Fattar inte varför BKmänniskor vill hänga på BK utanför arbetstid. Men det är väl som en säkt kan jag tänka mig. Jag hamnade på Seven Eleven och snattade Cashewnötter hahah jag var så pillimarisk igår. Sen hoppade vi in i en taxi som tog oss till Mölndal och med oss hem fick vi även Alex. Tobbe for vidare till Särö och vi somnade gött vid 6 på morgonen och idag har min värld varit förjävlig!!!!!!

Tro mig! vi har underbara bilder från igår.....MEN KAN NÅN FÖRKLARA VA FAN EN JÄVLA DRIVRUTIN ÄR!!!!! för helt plötsligt så går det inte att ladda in kort ifrån Ylvas kamera?

Chipp å Hej!

Lite mer bilder ifrån förra helgen!!










Konstterapi på Nimaihuset

Idag så ville jag och Lilja prova något nytt så vi bestämde oss för konstterapi på vårt stammisställe Nimaihuset. Vi var både väldigt nyfikna på vad det kunde vara för någonting. Efter en viss väntan så satte vi igång!!

Först så fick vi se en presentation på engelska (lugn: Lilja fick det översatt) om skillnaden mellan underhållande konst och medveten konst. Skillnaden går i princip ut på att underhållande konst endast är till för att underhålla medan medveten konst har ett syfte----> helt enkelt att medvetet använda sin konst till goda saker, att höja människors medvetande via konst så att de handlar bättre. Ett exempel är ett salsaband som sjöng på en tjufäktningsarena i Sydamerika. Salsabandet sjöng om ekologi och liknande. På läktaren satt 5000 och diggade med. Efter ett tag så släpper arrangörerna ut en tjur och en matador som börjar fäktas. Dottern till en i bandet (hon är även med i bandet) tycker att det är vidrigt och börjar gråta, bandet slutar spela. Sångaren i bandet börjar skälla ut matadoren i mikrofonen för att tjurfäktning är barbariskt. Till sist kommer arrangören ut och försöker dra ner sångaren från scenen, men sångaren knuffar undan honom också och börjar skälla ut honom istället. Han får hela publiken med sig, publiken som hellre vill höra salsa än se på tjurfäktning. Någon dag efter så kommer borgmästaren till salsabandet och berättar att de ska avskaffa tjurfäktning. Detta är alltså medveten konst. 

I alla fall så ska vi dela in pappret i tre delar. På den nedersta delen ska vi måla det vi avskyr mest i hela världen, det som vi bara spyr på. Helt enkelt det sämsta världen har att erbjuda (Till detta så lyssnar vi på hårdrock).


I mitten så ska vi måla våra ambitioner just nu, helt enkelt vad vi i denna stund vill uppnå. (Till detta så lyssnar vi på Svenska Akademin).


På den övre delen så ska vi måla det som är heligast av allt för oss. Till detta så råder tystnad samt en del strömavbrott, (spisen i huset är tjuvkopplad och drar lite för mycket el när det är full aktivitet i huset).


Efteråt så disskuterar vi en del i taget. Man kan dela in en människas agerande i tre olika mode, vilket alla tre är representerade i våra målningar. Den nedre delen är okunnnighetens och går ut på att förstöra, den mellersta är lidelsens som går ut på att prestera och uppnå (välgörenhet här är enbart tillfällig och prestationsfull) och den övre delen är godhetens som enbart hjälper mänskligheten och en själv. Hela grejen är att när du känner till dessa olika delar så kan du fatta beslut utifrån det, du kan välja att inte välja lidelsens väg. Du kan känna för att slå någon, men vet du om att du just då är i okunnighetens stämning så kan du låta bli. Oavsett vilken del som dominerar så är det samma människa och alla har möjlighet till de rätta valen. 

Konstterapin var intressant och givande, inte allt för flummig (minus killen som just nu vill uppnå att andra sinnliga varelsera, aka ufon, ska komma till jorden den 14 okt). Efter terapin så bjöd matlagningskursen på god mat och jag och Lilja stannade som vanligt kvar till sist. 








Helgen som var!!

Det var bara upp å hoppa på fredagsmorgonen för storstädning och vår första tvätttid!!! Om jag förstår det rätt så var det en av dom första gångerna Ylva tvättade själv och defenitivt den första gången för oss båda att tvätta i sådan här tvättstuga. Ett grattis till oss som klarade det!! Hehe iof vart vi tvugna att ta två tvätttider när vi märkte att tiden till att kläderna skulle hinna torka inte räkte till...

Snabbt vidare ifrån tvätten och lägenheten var ren!! Då dimpte Ida ner ifrån Stockholm och det första hon gjorde typ var att sätta sig och koppla om vårt telefonjack så nu har vi hemtelefon:D Telefonnummer: 031-320 63 87!!!!

Efter massa arbete i sträck för min del så var min del av kylskåpet rätt rensat på mat. Därför lämnade vi Ylva med sista tvätten(inte snällt haha) och tog vagnen till Gamlestaden för att kicka in Orienthuset. En stor saluhall med bara mat ifrån Orienten. Mycket spännande och några timmar senare återvände vi hemmåt med TUNGA kassar ifrån Orienthuset, Willys och Systemet.

Hemma blev det tacos och alkoholintaget sattes i första hand....Rätt sent men absolut inte för sent kom min kusin och hans kompisar. Dom hade tagit bilen ifrån stockholm och fastnat i massa köer så med snigelfart kom dom fram lite senare än väntat. Tur att dom redan hade hade börjat lite och var inte för mycket efter i festandet.

Säger ändå tur att vi är tre tjejer som bor ihop å inte killar. Shit vad dom är sega. Innan tio någon gång kom dom men det var väl vid ett som vi började ta oss in till stan. Sådan tur då att Göteborgarna är bättre på att festa än Stockholmarna så att här går man inte hem förens tidigt på morgonen. Vi åkte till Parklane och det blev en del drinkar och dans!!

Lördagen sovs bort för min del men Ylva stack det jobbet, duktigt!! Efter att jag vaknat runt två så började jag och Ida så smått ge vår dag lite form. Killarna drog till Liseberg. Vid fem var jag och Ida redo för lite lördagsfest på Nimaihuset med mantran och god mat!! Vidare hem till Amanda på inflyttningsfest som gav en massa intryck. Sköna människor och vissa frågetecken men härligt ändå!! Mycket disskusioner skulle vi nog kunna säga. Hipp som happ så skulle vi dra vidare in till stan ifrån Amanda i Majorna. Men när vi inte kom in på första stället så splittrade sig alla så trion ifrån Mölndal mötte upp Killarna i stan på Boulevard! En yttligare trevlig kväll som avslutades sent. Jag är än inte bäst på efterfest men jag lär mig.....!!!:D

Söndagen startade även den segt om inte segare än lördagen. Ylva mådde inte så bra och sjukanmälde sig! Vi får hoppas att BK tycker det är okej men snart ska hon ändå börja jobba på BK Avenyn. Ett uppåtbyte måste man ju säga. Efter lite yttligare seegande så sa vi hej då till grabbsen som åkte hemmåt Stockholm och vi skulle åka med Ida till tåget. På vägen stannade vi på Avenyn och inhandlade lite mat på en najs vegangrillkiosk. Där dom verkligen skulle behöva byta ut personal till någon mer faster men men maten var god!

Tillslut var vi bara tre i lägenheten igen och såklart blev kvällens höjdpunkt Andra Avenyn!! Vår framtid;P Så håll utkik snart ser ni oss i rutan!

Over and Out! Nu ska jag och GOa till jobbet. Puss å GUll!

Vi har hemtelefon!



Tack vare underbara Idas tekniska kunskaper så har vi nu ÄNTLIGEN hemtelefon!!!

Död? Levande?

Ja just nu känner jag mig varken eller....mest svävande tror jag!! Har imorgon jobbat 9 dagar i sträck och med mina 11timmars pass så blir det inte mycket till liv det. Maten börjar ta slut i kylskåpet, kläderna börjar bli för smutsiga och lilla jag börjar tyna bort. Äter mig just nu pigg så har lite stuff att köpa tillbaka till Ylva...

Men på fredag, på fredag då kommer min energi neråkandes ända ifrån Stockholm därborta. Johoo Idag kommer till mig! Hoppas hon har med sig lite kärlek och närhet för det behöver min onda rygg och trötta själ! Det blir mera besök i helgen faktiskt. Fullt ös medvetslös! Min kusin och hans tre polare dimper ner på fredag också! Det vankas också inflyttningsfest hos Amanda =)

Ni som såg Idol idag kanske la märke till en av dom killarna som blev kidnappade i slutet av programet. Isak Strand, jag träffade honom i Bad Gastein i vintras. Han var där då och trubadurade på afterskin. Jag blev kär i honom och hans musik direkt och nu dyker han upp i Idol och går vidare... Grym kille det där hoppas bara inte idol fördärvar honom. www.myspace.com/isakstrand

Japp Japp sova igen då och upp och jobba igen imorgon.....

Oväntat besök


Man har väl flyt...

Som ni kanske minns så nämnde jag att chefen verkar gilla mig (kanske för att hon är lesbisk). Så i onsdags så frågade hon mig om jag kunde komma tidigare till jobbet nästa dag så att hon kunde snacka med mig. Jag förväntade mig det vanliga hur trivs du på jobbet-snacket men tänkte att -ja, det kan jag väl göra.

När jag väl kommer till vårt möte så börjar hon mycket riktigt med att fråga hur jag trivs. Men sen kommer vändningen: hon undrar om jag skulle vilja gå vidare inom Burger King och utbilda mig till arbetsledare eller produktionsledare! Jag har vid tillfället jobbat sju gånger. Det visar sig att BK på avenyn och järntorget behöver fler bra ledare och hon undrar om jag är intresserad. Jag blir liiite förvånad, men klart att jag är intresserad. Hon säger att hon fått en väldigt positiv bild av mig och att hon har en bra känsla. 

"Det är egentligen ointressant hur länge man har jobbat på Burger King, och du har en väldig pondus och verkar mogen och ambitiös!!"

Sådär ja. Man gör välk intryck. Låt mig nämna att jag chefen inte var med på min intervju och inte heller har jag jobbat med henne. Jag har i princip bara hejat på henne ett par gånger. Jag säger att det är klart att det skulle vara skitkul och hon säger att jag har gjort hennes dag! Jag kommer nu att slippa stationsarbetet (FRITÖSEN) eftersom det är slöseri att sätta mig på ett sånt jobb. Så jag kommer nu att lära mig alla regler och sen låta andra göra all skitgöra. Nämnde jag att jag får löneförhöjning? Jag får dessutom heltid och antingen tidiga eller sena pass (inget mer 11-21). Hon avslutar vårt möte med att fråga om jag verkligen vill jobba stängning den dagen, kanske vill jag börja lite tidigare och sluta 22? 


Aah, jag visste väl att nåt bra måste komma med jobbet, det går verkligen att klättra snabbt. Jag har nämt för några på jobbet att jag blivit befodrad:

"Va?! Redan?!"

"Har du jobbat på nån annan resturang tidigare?!!" 

"Kan du ens alla stationer?"

JA, NEJ och NEJ. Men som chefen sa, det handlar inte om att vara snabbast på alla stationer utan om att kunna motivera och leda en grupp.



Ikväll så blir det party, jag ska på förfest i frölunda hos en av mina arbetsledare. Lilja jobbar och möter upp oss på krogen.

BK anekdot
I förgår så jobbade jag på bordet, alltså gjorde alla burgare. När jag hade jobbat sju timmar utan  rast så skulle jag hämta en ny steksås, den sås som används på angus. Jag är fortfarande lite osäker på var allt finns, men jag hämtar en sås som ser rätt ut. När jag ska använda den tycker jag att den är lite trög, tänker att det beror nog på att den är kall, och trycker på lite extra. Efter typ en och en halv timme så påpekar den andra tjejen att det är chokladsås! Jag har då använt mig av den på minst 12 burgare. Hur många kom tillbaka? 0.

Kanske ska testa det där med chokladsås själv....

Vårt liv tar fart i Götelaborg

Här rullar livet på så att säga! Med rutinerna kommer även lugnet och glädjen iaf för mig och det är Lilja som skriver just nu... Efter i tisdags kände vi oss lite mera mänskliga efter matlagningskursen. Det var så härligt, inte för att jag lärde mig något nytt van matlagare som man är men kursen var mer som ett socialt umgänge. Som att istället för att betala över hundralappen för att gå på restaurang så betalade vi 60 kronor var och fick vara med att laga maten som vi sedan skulle äta. Det blev en grönsaksgryta tillagad med endast egenodlade grönsaker ifrån deras trädgård ute på vischan här i Göteborg. Till det en tomatchutney och papadam. Det sistnämda är ett mycket spännande bröd, typ morderna versionen av nachochips!! Vi hade faktiskt med oss kameran men den utan batteri :(

I helgen blir det partaj och det skulle även vara första gången jag och Ylva skulle se varandra på länge för att vi just nu jobbar om varandra. Men när jag kom hem idag så satt visst Ylva glatt i soffan. Tydligen har sambon blivit befodrad idag på självaste BK. Hon ska nu uppgradera sig efter bara några dagar som anställd. Jag tror att hon kommer berätta mer om det här själv säkert!

Nästa helg så får vi vårt första besök! Härligt härligt! Och det vankas och inflyttningsfest hos Amanda=Najs! Nä nu ska man kanske gå och sova och vidare upp till jobbet imorgon igen....

BK - ett kliv på karriärsstegen

Hej alla trogna läsare....

Jag antar att ni dör av längtan att få veta hur det går i min karriär!!! Det här är min första lediga dag sen jag började arbeta på BK. Jag började i onsdags och sen dess så har jag arbetat 39 timmar. Jag har halvtid, men jag har jobbat 39 timmar på fem dagar. Jag kanske INTE strävar efter heltid då man i realtid arbetar typ 65 timmar på en vecka. Nästa vecka jobbar jag stängning tre dagar i streck, men jävlar vad jag ska festa på lördag!!!! Skulle vara kul att se min sambo också, vad gör hon nuförtiden? Idag så jobbar hon iaf.... 

Jag antar att ni (och likaså jag när jag var ovetande) förväntade att jag skulle få stå i kassan. Men ack så fel vi hade! Nej, min bästa vän är fritösen!!!!!! Hur jobbigt kan det vara, tänker ni. Man ska ju typ bara sänka pommes.. NEJ!!!! BK har förutom pommes typ åtta andra grejer som ska friteras, alla har olika tid, knappar, ställen att sänkas på, antal, sätt att förpackas, tar slut olika fort, har olika kantiner som de ska ligga i samt ligger på olika ställen inne i frysen när man ska fylla på (typ hela tiden). Alla olika grejer ska ligga på stock (lager) i rusning (såklart olika många paket beroende på vad det är) och blinkar det grönt så ska det packas även om det inte är beställt, rött så ska det slängas. Förvirrade? Jag med!
Skönt att man har en skärm där allt står, NEJ JUST DET! Det har jag inte! Jag måste komma ihåg vad alla ropar till mig, vilket alltid är sju grejer år gången och medan jag håller på med dom grejerna så ropas åtta nya ordrar ut. Men då kanske man kan ha papper och penna och skriva upp allt som skriks åt mig? Jag testade det, men hann aldrig skriva upp allt, och ännu mindre stryka det jag fixat. Plus att pappret  och pennan tog slut hela tiden... Men bra iaf att man får rast och får gå och dricka vatten när man behöver. Eller nej vänta, jag brukar ju få jobba 11-17.30 innan jag ens får fem min rast.

Jag har alltså de senaste fyra dagarna stått ENSAM på fritösen och ibland så har jag även haft broilern (grillen) samtidigt. Glöm inte att jag dessutom är ansvarig för att plocka bort kartonger och sopa. Stressigt? Svar ja! Det är typ helt omöjligt att hinna allt. Men helt kass kan jag inte vara eftersom de låter mig stå kvar. Jag pratade med några andra och de fick står där i typ fem minuter när de skulle testa, sen fick de gå och diska. 

Nej dom verkar faktiskt nöjda med mig, men det är ganska tydlig hierkai. Inte så många vänliga ord eller leenden från arbetsledarna... Chefen däremot är alltid sjukt trevlig mot mig.. kanske beror på att hon är lesbisk (ja lite BK skvaller vet jag minsann).  

Jag hatar faktiskt inte jobbet, det är sjukt stressigt men det är ett jobb. Jag hade nästan förväntat mig att det skulle vara ännu värre. Trist bara att folk inte verkar jätteroliga på jobbet, men det kanske ändras. Just nu är jag för stressad och förvirrad för att socialisera.   



Har föresten sett den första nakna grannen! När jag kom hem från BK igår vid 22 så stod en kvinna utanför vår bort och pratade i porttelefonen. Hon blev insläppt och jag gick in samtidigt. Vi åkte samma hiss, hon skulle av på fyran (vi bor på sexan). När vi kommer till fyran så öppnas hissdörren av en spritt språngande naken man i 55årsåldern!!!! Kvinnan skrattar hjärtligt  men åtminstone lite generat  när de går in i hans lägenhet, men han verkade inte ett dugg generad över att jag var där. Han såg bara allmänt nöjd ut..

Jaja, livet flyter på! Imorgon ska jag och lilja på matlagningskurs på det där indiska sekthuset, ska bli jävligt intressant att se vad det är för nåt. Får se om det blir nån mat eller bara en massa inre välbefinnade och god vilja gentemot våra medmänniskor.

PUSS




Fritösskador

Fynd fynd!

Sophia!: Självklart vill vi ha besök!! Vi kan fira tillsammans allihoppa för först då kommer även vi bli rika:D

Jättetrisst att jag fortfarande inte förstår mig på den här datorn och kan göra så att den blir mottaglig för min kamera... Efter gårdagens spenderande av pengar så känns det riktigt bra efter dagens fynd. Inget fynd som jag kan glädjas åt men Ylva får vi hoppas!!

Det började med att jag skulle gå ut med sopporna för soppkorgen var alldeles full(det är då man brukar slänga dom jag vet!!) kul föresten att det heter gå ut med sopporna som att det skulle vara en hund typ.;P Det ovanligt långt till där man slänger våra soppor tycker vi men häromdagen så hittade jag yttligare ett sopprum vid parkeringen och det är lite närmare oss. Det är också inomhus så jag tänkte att jag skulle kika efter och se hur det var!! Där inne hade dom en massa olika sorters källsorteringstjafs. För vi källsorterar faktiskt lite, iaf konservburkar!!! Men dom hade också grovsoppor och det är ju bland det roligaste som finns, vid en sån kan man faktiskt hitta dom mest fantastiska möbler eller ting som någon dum människa gett sig av med. Tyvärr så fanns det inget sådant här men därimot en herrans massa kakpaket och jag tänkte att dom måste ju gått ut eller nåt fast varför slänger man dom inte då i sopptunnan?!?!?!
Jag tog upp ett ballerinapaket och läste på utgångsdatumet och konstigt nog så går dom inte ut förens 2009 så jag tog med mig det och även ett bragopaket. Dom var ju helt oöppnade så det kan ju inte vara nåt fel på dom precis!

Min sambo fikarmästarn som för tillfället är fattig borde bli glad över fyndet men jag vet om hon tycker om kakor eller ifall det bara är chokladtårta och biskvier som gäller?! Får se när hon kommer hem ifrån jobbet...

Snart ska vi ge oss av till Kungsbacka och träna lite hund där det ska bli kul!!

i göteborg regnar det inte iallafall!

alltid nåt!

Ännu en dag går av min lediga helg och Ylva jobbar så jag måste sysselsätta mig själv. Igår gjorde jag inte mycket mera än att köpa två amplar till vårt köksfönster och laga två indiska grytor...

Men idag tog jag faktiskt cykeln för en tur in till stan och livsstilsmässan... Det var faktiskt väldigt kul, jag älskar ju sånt här hokuspockus:D Min nacke har nu igen börjat krångla så illa att jag vissa dagar går med nackkragen igen. Så idag kostade jag faktiskt på mig en liten stunds aromaterapi. Mycket härlig upplevelse och jag funderar på att kanske faktiskt invistera i ett sådant litet kitt när jag får lite mera pengar. Helt underbart om det skulle funka att kombinera läkande oljor med min träning och kanske slippa min livslånga värk som hänger över mig just nu. Jag kom hem med en lite flaska ginseng/svartrot som ska göra mig lite piggare och självklart lite torkad frukt. Något nytt jag ska testa nu är Gojibär eller vad dom kan heta, ska tydligen vara väldigt bra!! Och självklart har jag med mig en drös av broschyrer och papper om det mesta, healing, olika sorters spådomar, massagetekniker, örtor, oljor osv.

Även folk ifrån Nimaihuset var där och dom är väldigt trevliga. Ett slags "tempel" med munkar här i göteborg som reser mycket i Indien så dom kan dela med sig av mycket kunskap till oss. Jag har ätit där en gång och dom lagar väldigt god mat. Jag ska ta med mig Ylva dit på matlagningskurs och deras lördagsfester då dom faktiskt spelar lite teater och musik. Men just nu jobbar vi om varandra hela tiden....

Saknar alla sådana här dagar när det inte händer så mycket samtidigt som det är nyttigt att bara ta det lungt också. Men vi båda tycker att engangemanget ifrån stockholmarna är lite slappt för tillfället!! När kommer ni å hälsar på egentligen?!!?:D

Menskoppen har kommit för att invardera!!!!



Bli bara medlem i gruppen på facebook! "leve menskoppen död åt tamponger" Vi förklarar sen!!!

Äventyr uppför

Det är annars rätt så platt här i Göteborg och går lätt att cykla överallt. Idag begav sig jag och GOa till veterinären för att ta ett blovprov på GOa. Det är det sista som ska göras i Rabiesvaccinationen. Eftersom det här inte är en hundblogg så kanske jag måste berätta vad rabies är. Det är vaccinationen som hundar behöver för att få besöka andra länder. Det börjar med en spruta och sedan måste det gå ett tag för att få ta nästa spruta. Sen får du vänta i fyra månader och nu då så måste man ta ett blodprov för att se att hunden har tillräckligt många eller tvärtom vet inte riktigt men något med vita blodkroppar iaf. Så nu är det bara att vänta igen på beskedet som kommer om två veckor och efter det är det dags att fixa pass och sen bara att börja resa!! Det är alltså en lång process och dyr!

Jag fick ett sms igår om att vi hade fått ett paket ifrån bredbandsbolaget så jag tänkte att jag kunde passa på att hämta det på vägen hem ifrån veterinären. Paketet hade skickats till RN livs på klevgatan och jag hade hittat det på kartan så tog spurt ditåt. Jag förstod att vi skulle uppåt men det var krångligare än så. Vi tog hjälp av närmaste person vilket blev värsta sprintercyklisten. Han var så snäll och sa att han skulle ändå uppåt och hade inte spec bråttom så han kunde visa oss vart vi skulle. Lite smått jobbigt var det försöka hålla sig hack i häl med honom när backarna har en enorm lutning och med min damcykel jämfört med hans spacade värstingcykel. Men det gick och vi kom fram tillslut! Fattar bara inte varför dom inte kunde skickat paketet till tex Mölndals Centrum men men. Vi har nu iaf trådlöst bredband den dagen vi orkar koppla in det. Det tog kanske 20 min uppför och ungefär 2 min nerför hehe.....

Juste igår började jag jobba och det var najs. Skönt att ha en ledig dag så här efteråt och smälta allt. Ylva är lite mera rastlös och jag förstår henne. Hon drog in till stan och skulle checka in Biblioteket meden jag och GOa checkar in soffan, skönt!

Lägenheten

Här kommer lite efterlängtade bidler på lägenheten.. inte lika bra som i verkligheten så skynda er att komma hit och hälsa på!



Köket









































Köket






Första arbetsdagen... men inte för mig!!!!

Idag började Lilja att arbeta hos Marika i Angered (inte för att det säger ngt för er där hemma, men ni kan googla!) och lilla jag har haft hela dagen för mig själv. Min plan har hittills varit att bojkotta den här bloggen, ni som känner mig vet hur jag är men idag så vann tristessen över mig!

Dagen har varit mkt innehållsrik. Det började med att jag imorse ignorerade det jag sa till Lilja igår, nämligen att gå upp samtidigt som henne. Jag vaknade visserligen, men valde att somna om. Jag gick istället upp vid elva, åt frukost och duschade. Sen så satte jag mig framför teven, öppen för vad världen hade att erbjuda mig! VBÅ fanns närmast till hand!

Tiden försvann lite grann, Lilja smsade och sa att om jag hade tråkigt så kunde jag ju alltid gå ner och hämta ut bredbandsbolaget-paketet. Hon skrev att jag kanske skulle behöva hennes legg men att jag alltid kunde testa.... men detta skedde aldrig, varför slösa min dyrbara tid på en chansning? Istället så har jag nu pakat upp all min pakning, kopplat in DVD:n, lagt beslag på hela badrumsskåpet där jag har ställt allt mitt smink, hängt upp en affisch, gått ut med soporna, sytt upp en gardin (nåja NÅLAT iaf), kollat på GREEK över en latte, ja listan är oändlig!!!


Vill fylla i lite i Liljas festredogörelse

-lite klychig kväll---> vi stod i gamlestan och väntade på en viss "fesksami" (fesk = fisk) som skulle visa oss vart  svartklubben låg. Han kallas fesksami för att han har lagt en fryst fisk i nåns säng...  Dessutom så sjöng vi allsång på svartklubbens tak... gissa vad.... vad kan det ha varit..... Jo HÅKAN HELLSTRÖM! 

-Sångaren i reggeabandet tyckte att jag dansade bra "I saw you dancin, you are a really good dancer" Ha! 

-En tjej frågade om man kunde betala med kort på svartklubben


-Som jag nämde tidigare så klättrade vi upp på taket på svartklubben, men när vi gjorde det andra gången så kom en   "vakt" och hämtade in oss eftersom två personer tydligen har dött av att klättra där... han var jävligt lack men blev jag utslängd??? Nej! Jag har kommit till rätt stad;) 


Snart kommer Lilja hem så jag får skynda mig att klä på mig nåt vettigt och ljuga ihop lite aktiviteter...


Det kommer ett nytt inlägg när jag har haft Burger King-premiär
Love you all
Ylva 


RSS 2.0